Dostupni linkovi

Bojan Pajtić dao izjavu u Tužilaštvu zbog pretnji smrću


Bojan Pajtić, predsednik Demokratske stranke
Bojan Pajtić, predsednik Demokratske stranke

Predsednik opozicione Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić izjavio je da je danas dao izjavu Višem javnom tužilaštvu povodom pretnji smrću koje su upućene njemu i pokrajinkoj poslanici s liste te stranke Jeleni Balašević.

"Siguran sam da će tužilaštvo na profesionalan način uraditi svoj posao, međutim, upozoravam Vučićev režim da govor mržnje koji emituju on i njegovi funkcioneri direktno dovodi do ovakvih incidenata i dovodi do pretnji i do mogućnosti nasilja i do atmosfere hajke", izjavio je Pajtić, a saopštio DS.

Predsednik DS je upozorio predsednika SNS i premijera Srbije Aleksandra Vučića i njegove saradnike da će govor mržnje koji emituju protiv novinara, intelektualaca, umetnika, predsednika i predstavnika DS kao najvažnije opozicione stranke, na kraju dovesti do toga da će neko stradati kao žrtva te atmosfere koju su oni produkovali.

"Neko će stradati kao žrtva atmosfere koju produkuju njegovi tabloidi u kojima se na stotinama stranica blate politički neistomišljenici. Zbog toga je važno da atmosfera u društvu bude takva da se omogući demokratski dijalog, a nas neće nista zaustaviti ni uplašiti ni sprečiti da kritikujemo ovu i ovakvu lošu vlast", kazao je Pajtić.

"Ovakve pretnje, brutalne pretnje smrću kakve su se dogodili gospodjici Balašević i meni govore u prilog tome da je takva atmosfera neprihvatljiva i da stvara tenzije u društvu koje mogu izazvati samo negativne posledice", zaključio je Pajtić.

Demokratska stranka saopštila je u aprilu da su pokrajinskoj poslanici i ministarki kulture i informisanja Vlade u senci Jeleni Balašević, kao i lideru demokrata Bojanu Pajtiću upućene najgrublje pretnje i uvrede preko društvenih mreža.

Demokratska stranka zatražila je tada da tužilaštvo odmah reaguje i obavesti javnost kada počinioci budu uhapšeni.

U DS agenciji Beta danas je rečeno da je Tužilaštvo otvorilo istragu o tom slučaju.

XS
SM
MD
LG