Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vučić: Sastanak o referendumu u RS se mogao i preskočiti


Aleksandar Vučić

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se njegov i sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolića s predstavnicima Srba iz RS o odustajanju od referenduma "mogao preskočiti", pošto je svako od njih već doneo odluku.

Vučić je novinarima rekao da njemu nije data mogućnost da iznese svoje mišljenje o tome, kao i da su svi u BiH doneli odluke za koje smatraju da su u njihovom najboljem interesu i da su za njih sami odgovorni.

"Sastanku će prisustvovati i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović, sa kojim ću takođe razgovarati, ali svako je već doneo svoju odluku i taj sastanak se mogao i preskočiti", naveo je Vučić.

Posle preporuke Saveta za implementaciju mira da RS odustane od referenduma o Danu RS, zakazanog za 25. septembar, predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić zakazali su hitan sastanak s predstavnicima Srba u BiH, kojem će prisustvovati predsednik RS Milorad Dodik, član Predsedništva Mladen Ivanić, predsednica Vlade RS Željka Cvijanović i predsednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić.

Vučić je rekao da je u sredu uveče i četvrtak ujutru imao "teške konsultacije i analize" sa najbližim saradnicima.

Dodao je da "ne podnosi laka i popularna rešenja" kojima se narod oduševljava.

"Reći ću šta mislim. Neću ni na koga da vršim pritisak, svako je vlastan da donosi odluke u okviru svojih ovlašćenja", naveo je Vučić.

XS
SM
MD
LG