Dostupni linkovi

Cipele iz Banjaluke za Melaniju Tramp


Melanija Tramp
Melanija Tramp

Banjalučka tvornica obuće predstavila je dva para cipela koje su uradili kao poklon za suprugu američkog republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trampa, Melaniju Tramp.

Mnogi Srbi na Balkanu podržavaju Trampa, prkoseći njegovoj rivalki Hilari Klinton ( Hillary Clinton ) čiji se suprug Bill zalagao za zračne napade NATO-a na položaje bosanskih Srba pred kraj rata u Bosni 1992-95. On je također zagovarao bombardiranje NATO tadašnje SR Jugoslavije 1999. godine kako bi se zaustaviloubijanje i protjerivanje Albanaca na Kosovu.

Marinko Umičević, tehnički direktor banjalučke tvornice obuće Bema, rekao je da su cipele napravili kako bi iskazali podršku prije svega ženi kakva je Melanija koja je i s "naših prostora", s nadom da će u njihovim cipelama ući u Bijelu kuću.

"Mi smo joj napisali pismo i rekli da je svi zaposleni žele na taj način podržati. Napisali smo da nam je bilo žao kad su je svi napali. I da je Hillary Clinton tada trebala stati u odbranu žene. Napisali samo i da se nadamo da će kad dođe na vlast prema nama biti prijateljski nastrojeni. Dosad je bilo neprijateljstvo, nadamo da više neće biti tako", rekli su iz fabrike danas i dodali da su zlatne cipele posebno napravljene za prije izbora, a bijele za ulazak u Bijelu kuću.


XS
SM
MD
LG