Dostupni linkovi

Mustafa: Nastavak dijaloga sa Srbijom od posebne je važnosti


Zastava Kosova
Zastava Kosova

Premijer Kosova Isa Mustafa je na zasedanju kabineta u petak ujutru kazao da je odgovornost Kosova prema strateškim partnerima velika i da je potrebno konkretnih rezultata u više oblasti, kao što su ekonomski razvoj, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, borba protiv ekstremizma, ratifikacija demarkacije sa Crnom Gorom, formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom. To su ujedno bili i zahtevi američkog potpredsednika Kosovu, Džoa Bajdena, tokom njegove posete Prištini.

"Rešavanje ovih glavnih pitanja otvoriće put za još snažniju podršku SAD-a za vitalne procese Kosova kao što je transformacija Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage", kazao je Mustafa.

Nastavak dijaloga sa Srbijom je od posebne važnosti, dodao je on, kao i formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom u skladu sa kosovskim Ustavom i zakonima.

Mustafa je dodao da se protiv organizovanog kriminala i korupcije treba boriti u svim porama društva i da se treba nastaviti sa konkretnim merama protiv uposlenih na visokim pozicijama državnih institucija, posebno onih koji rade protiv zakona.

XS
SM
MD
LG