Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Olimpijski šampion, srpski rvač Davor Štefanek rekao je da je živeo za zlatnu medalju u Rio de Žaneiru i ponovio da će tek za nekoliko dana biti svestan šta je uradio.

Štefanek je sinoć osvojio zlatnu medalju pošto je u finalu pobedio Jermena Migrana Arutjunjana u kategoriji 66 kilograma grčko-rimskim stilom.

"Živeo sam za ovo, radio...Sve je išlo svojim tokom i na kraju finale. Bila je teška borba, Jermen je izvanredan rvač, da sam izgubio tu borbu on bi zasluženo bio prvi. Kod nas ima desetak rvača gde nijanse odlučuju i dovoljan je samo sekund nepažnje. To se videlo u finalu, on je osvojio bod, posle toga je stao na 10 sekundi, dobio je kaznu, ja sam to iskoristio i osvojio olimpijsko zlato. Prezadovoljan sam, ali još ne znam koja je težina ove medalje. Kažu da ima pola kilograma, ali ja mislim da je mnogo teža", rekao je Štefanek novinarima u Rio de Žaneiru.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković rekao je da je Štefanek izvanrednim rvanjem obradovao naciju.

"Očekivali smo medalju, a da li će biti zlatna, to je na Olimpijskim igrama lutrija. On je bljesnuo, odlično je rvao, pobedio je sve do finla a u finalu Jermena koji je vrlo nezgodan protivnik. Borio se maksimalno taktički dobro. Ono što smo sanjali, taj san je dosanjan. Srbija ima olimpijskog pobednika u rvanju i mi smo ponosni na to", rekao je Trajković.

XS
SM
MD
LG