Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Demos odlučio da ostaje u Vladi izbornog poverenja


Ilustrativna fotografija

Glavni odbor Demos-a odlučio je da ostane u crnogorskoj Vladi izbornog poverenja da bi kontrolisao proces uoči parlamentarnih izbora zakazanih za 16. oktobar.

Demos, na čijem je čelu Miodrag Lekić, smatra da je bolje ostati u Vladi, nego je napustiti, jer je ako se ostane moguće "sprečiti zloupotrebe i koruptivne radnje" koje su, kako se navodi, karakterisale prethodne parlamentarne izbore.

Neparlamentarna Udružena reformska akcija (URA), Demos i Socijaldemokratska partija (SDP) su proletos ušle u Vladu izbornog poverenja, ali je nedavno odlučila da iza]e iz nje, uz obrazloženje da u Vladi postoje opstrukcije vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS).

Prema najavama, SDP će o svom statusu u crnogorskoj vladi odlučiti 22. avgusta. Predstavnik Demosa Goran Danilović je ministar unutrašnjih poslova u Vladi Mila Đukanovića. Opozicioni Demokrarski front nije hteo da učestvuje u Vladi, jer je na svojim uličnim protestima, od jeseni 2015. godine, uporno tražio smenu Vlade Mila Đukanovića.

Neki politički analitičari su ranije procenili da će opozicija izaći iz Vlade da bi stvorila situaciju u kojoj će osporiti rezultate i ovih parlamentarnih izbora. Iz nekih opozicionih partija ovih dana su upućene poruke da bi možda trebalo razmišljati i o odlaganju oktobarskih izbora, ali je predsednik Crne Gore Filip Vujanović kazao da nema nikakvih razloga za to.

XS
SM
MD
LG