Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Posle žrtve, umro i napadač iz voza u Švajcarskoj


Ilustrativna fotografija

Muškarac koji je izveo napad u vozu u Švajcarskoj, pri čemu je ubio jednu i ranio pet osoba, umro je u bolnici, objavila je policija regiona Sent Galena, a preneo AFP.

"Optuženi 27-godišnji švajcarski državljanin umro je od povreda", navedeno je u saopštenju policije.

Ranije u nedelju je preminula jedna od šest osoba povređenih u napadu u subotu u vozu na severoistoku Švajcarske. U policijskom saopštenju je navedeno da je 34-godišnja žena, koja je bila u kritičnom stanju, preminula jutros od posledica povreda.

Naoružani muškarac ranio je u subotu nožem u vozu na severoistoku zemlje šest osoba, među kojima jedno šestogodišnje dete, a pri tom je i zapalio vagon zapaljivom tečnošću i naneo putnicima opekotine, javile su agencije.

Napadač je izveo napad u vozu koji je bio u pokretu na krajnjem istoku zemlje, kod granice sa Lihtenštajnom, a tom prilikom je, takođe, ranjen, saopštila je regionalna policija.

Među povređenima, pored žene koja je preminula, su i dvojica muškaraca starih 17 i 50 godina, dve žene stare 17 i 43 godine, kao i šestogodišnja devojčica, svi imaju opekotine i povrede zadate nožem.

Švajcarska policija saopštila je da za sada nema naznaka da je napad bio teroristički čin.

"Za sada nema naznaka da je to bio teroristički ili politički motivisan čin", navodi se u saopštenju regionalne policije u Sankt Galenu.

Policija u subotu uveče nije isključila mogućnost da je taj napad bio zločin iz strasti i saopštila je da motiv napada nije utvrđen, ali da je mala verovatnoća da je reč o terorizmu, preneo je Rojters.

U vozu su se, u trenutku napada, nalazile desetine putnika.

Policija je navela i da je vozu pričinjena šteta u visini od oko 92.000 evra.

XS
SM
MD
LG