Dostupni linkovi

Pet osoba uhapšeno zbog krijumčarenja ljudima


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

U više akcija Zajedničkih snaga vojske i policije u poslednja dva dana otkriveno je i privedeno pravdi pet osoba koja se terete za krijumčarenje ljudima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U širem reonu Zaječara otkrivene su tri osobe osumnjičene za organizaciju i planiranje krijumčarenja ljudi - D.N. iz Beograda i M.S. iz Avganistana, kojima je određen pritvor do 30 dana, dok je P.R. iz Beograda određeno zadržavanje do 48 sati.

U Preševu su privedena dva lica A.K. i A.K. iz Pakistana koji su zatečeni u pokušaju krijumčarenja 26 ilegalnih migranata u mini-van kombiju, a u širem rejonu Bujanovca priveden je B.S. iz Preševa, zatečen u pokušaju krijumčarenja sedam ilegalnih migranata u putničkom vozilu.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i u procesu su utvrđivanja stepena krivične odgovornosti pred nadležnim tužiocem i sudijom.

Mešovita patrola je kod Preševa otkrila tri napuštena vozila sa 26 ilegalnih migranata, dok je na kontrolnom punktu u blizini Niša presretnuto putničko vozilo sa 15 migranata, a dva NN lica su pobegla i trenutno se radi na utvrđivanju njihovog identiteta.

Težište u radu Zajedničkih snaga angažovanih na obezbeđenju državne granice prema Bugarskoj i Makedoniji u narednom periodu biće sprečavanje krijumčarenja ilegalnih migranata, ističe se u saopštenju Ministarstva odbrane.

XS
SM
MD
LG