Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Beograd uputio pomoć u Makedoniju


Selo Sinđelić, kod Skoplja, nakon poplava uzrokovanih nevremenom, 7. avgust 2016.

Grad Beograd uputio je tim od sedam ljudi, dva specijalizovana vozila i dve pumpe, u Skoplje kako bi što pre bile sanirane posledice poplava koje su nedavno zadesile Makedoniju, izjavio je za Beoinfo direktor „Beokom servisa” Darko Glavaš.

"JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” poslalo je svoje najveće vozilo za otčepljivanje fekalija, slivničkih veza i za isisavanje sadržaja iz kanalizacija i podruma. JKP „Gradska čistoća” uputilo je veliku fekalnu cisternu koja će pomoći u isisavanju mulja, a JP „Beogradvode” dve pumpe velikog kapaciteta, 2.000 litara u minuti, koje će pomoći da se isprazni voda iz kanalske mreže, vodovodnih i kanalizacionih sistema ili privatnih kuća", rekao je Glavaš.

Prema njegovim rečima, planirano je da ekipe u Makedoniji ostanu sedam do deset dana.

Ukoliko Vlada Makedonije i Grad Skoplje odluče da im je ta pomoć neophodna duže, oni će ostati koliko bude bilo potrebno.

"Beograd saoseća sa narodom Makedonije", rekao je Glavaš i podsetio da je i Srbiju ovakvo nevreme pogodilo pre nekoliko godina, te da je ljudski pomoći, saopšteno je iz Gradske uprave.

XS
SM
MD
LG