Dostupni linkovi

Tramp ponovo napao migrante


Donald Tramp
Donald Tramp

Kandidat Republikanske stranke za predsednika SAD Donald Tramp ponovo je napao migrante, rekavši svojim pristalicama na skupu u Mejnu da bi Somalijcima i izbeglicama iz drugih "terorističkih zemalja" trebalo zabraniti ulazak u SAD.

"Dopuštamo da u zemlju uđu ljudi iz terorističkih zemalja, kojima ne bi trebalo da bude dozvoljeno da uđu zato što jednostavno ne možete efikasno da ih proverite", istakao je Tramp, čija kampanja počiva na anti-imigracionim stavovima, prenela je agencija AFP.

"Mi nemamo pojma ko su oni. To bi mogao da bude najveći trojanski konj svih vremena", rekao je američki milijarder i ponovio da će teroristi, uključujući pripadnike samozvane Islamske države, krišom ući u SAD kao izbeglice.

"To je praksa koja mora da se zaustavi", naveo je Tramp.

On je ukazao na somalijsku migrantsku populaciju kao primer "hiljada izbeglica" koje su preplavile Mejn i druge savezne države i koji uzrokuju probleme.

Tramp je takođe pomenuo izbeglice, uglavnom iz zemalja sa muslimanskom većinom - Avganistana, Iraka, Maroka, Pakistana, Filipina, Somalije, Sirije, Uzbekistana i Jemena, koji su uhapšeni u SAD zbog izvršenja ili pretnje da će izvršiti nasilna dela, zbog učenja regruta kako da naprave bombe i drugih vrsta podrške terorističkim grupama.

"Mi imamo posla sa životinjama", besno je istakao Tramp obraćajući se svojim pristalicama i dodao: "Hilari Klinton želi da u ovu zemlju dođu još stotine hiljada ljudi. Imaćemo problem kakav nikad nismo imali".

XS
SM
MD
LG