Dostupni linkovi

Vanredna vijest

CG: Prijetnje smrću trojici poslanika iz DPS-a


Protest 2014.

Trojici poslanika crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) prećeno je smrću jer u Skupštini nisu podržali prijedlog albanskih nacionalnih partija o novoj teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, po kojoj bi područje Malesije sa centrom Tuzi bilo samostalna opština.

Pretnje smrću preko Facebookaupućene su poslanicima Nikoli Gegaju, Halilu Dukoviću i Luidju Škrelji, objavila je danas podgorička Pobjeda.

Na toj stranici uz fotografije trojice poslanika sa omčama oko vrata objavljena je čitulja na albanskom jeziku u kojoj se navodi da su trojica poslanika "tragično preminula", da su oni "najveći neprijatelji i izdajnici albanskog naroda", te da ih "treba ubiti", prenose mediji.

Skupština Crne Gore odbila je krajem prošle sedmice da usvoji izmjene Zakona o teritorijalnoj organizaciji čiji su predlagači albanske partije a koje predvidjaju da varošica Tuzi dobije status punopravne opštine.

Varošica Tuzi, nadomak Podgorice je dominantno nastanjenja Albancima. Inicijativa o samostalnoj opštini postiji već duže vreme.

U posljednjih nekoliko godina Crna Gora je dobila dvije nove opštine u kojima manjinski narodi čine većinu. Riječ je o Gusinju i Petnjici, na sjeveru Crne Gore.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG