Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Desetine ranjenih u sukobima policije i demonstranata u Jerevanu


Jerevan, 29. jul 2016.

U sukobima policije i opozicionih demonstranata u glavnom gradu Jermenije, Jerevanu, povređeno je više desetina ljudi, saopštile su danas jermenske vlasti.

Policija je prošle noći upotrebila pendreke, dimne i šok bombe da bi rasterala demonstrante, okupljene u znak podrške dvojici muškaraca koji su već dve nedelje zabarikadirani u policijskoj stanici u Jerevanu, gde drže taoce tražeći ostavku predsednika Serža Sarkisijana.

Vlasti su navele da je oko 60 osoba prebačeno u bolnice zbog preloma, opekotina i drugih povreda, a uhapšeno je 165 osoba, od kojih je 26 zadržano u pritvoru.

Naoružane pristalice zatvorenog lidera opozicione grupe "Osnivački parlament" Jiraira Sefilijana upale su 17. jula u policijsku stanicu, ubile jednog policajca i zadržale više talaca, tražeći ostavku predsednika Serža Sarkisijana.

Oni su u međuvremenu pustili policajce, ali od srede drže kao taoce troje medicinskih radnika koji su ušli u zgradu da bi zbrinuli povređene.

Jedan od naoružanih aktivista Varužan Avetisjan, rekao je juče novinarima da vlasti verovatno pripremaju napad i razvijaju dronove za detoniranje eksploziva.

XS
SM
MD
LG