Dostupni linkovi

Lavrov bio u privatnom posjetu Crnoj Gori


Minister Sergej Lavrov na konferenciji za novinare Vladimira Putina
Minister Sergej Lavrov na konferenciji za novinare Vladimira Putina

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov boravio dan i po privatno u Crnoj Gori, gdje je sa prijateljima krstario Bokokotorskim zaljevom na jednoj luksuznoj jahti.

Potom je otputovao u Sloveniju, gdje će dočekati ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji će u posjetu toj državi boraviti u subotu 30. jula.

Lavrov je, prema pisanju crnogorskih medija, na tivatski aerodrom doputovao privatnim avionom u utorak popodne, a u Tivtu je boravio do srijede uvečer.

Prema informacijama podgoričke Pobjede, Lavrov je bio u privatnom posjeti, a crnogorska država je, shodno značaju gosta, omogućila sve nužne bezbjednosne mjere tokom dva dana boravka i zato se nije mogla dobiti ni jedna službena informacija iz državnog protokola.

Iako nedostaju službene informacije, izvjesno je da se ministar Lavrov tokom te posjete nije sreo sa crnogorskim zvaničnicima, ali, kako primjećuje Pobjeda, ni sa tamošnjim predstavnicima "rusofilskih stranaka".

Pojedini lideri crnogorske opozicije tek su nakon kontakata sa redakcijom Pobjede saznali da je ruski ministar u Crnoj Gori.

XS
SM
MD
LG