Dostupni linkovi

Papa tramvajem došao na susret sa mladima u Krakovu


Papa Franjo u Krakovu, 27. srpnja 2'16.
Papa Franjo u Krakovu, 27. srpnja 2'16.

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo je danas u Krakovu gradskim tramvajem otišao na skup sa stotinama tisuća mladih katolika iz 187 zemalja svijeta.

Tramvaj je za tu priliku ofarban u zvanične boje pape - bijelu i žutu, ukrašen ovogodišnjom parolom Svjetskih dana katoličke omladine "Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrđe" i natpisom "TRAM DEL PAPA".

Papu koji se zalaže za skromnost i zaštitu životnje sredine, mladi katolici su dočekali veselo, uz pobožne pjesme u modernom brzom ritmu, u karnevalskoj atmosferi, uz ples, skakanje, mašući zastavama.

Papa je glavni gost Svjetskih dana katoličke omladine koji se od utorka do nedjelje državaju u Krakovu. Tu manifestaciju je prije 31 godinu pokrenuo papa Pavao II. koji je s lakoćom nalazio zajednički jezik s mladima, isto kao i Franjo sada.

Franjo je u Krakov stigao dan ranije i razgovarao s predstavnicima poljskih vlasti i javnim ličnostima, kao i s biskupima Poljske katoličke crkve, a danas je sa 1.000 svećenika služio misu povodom 1050. godišnjice pokrštavanja Poljske i preuzeo ključeve grada Krakova.

Do kraja posjete u nedjelju, papa će posjetiti nekadašnji nacistički logor Auschwitz-Birkenau, i sa 15 preživjelih logoraša odati poštovanje milionima žrtava holokausta.

XS
SM
MD
LG