Dostupni linkovi

Vanredna vijest

CG: Za sporazumno priznanje krivice vojice Marovića


Arhivska snimka

Viši sud u Podgorici usvojio je sporazum o priznanju krivice Miloša Marovića, sina bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja putem pomaganja.

Miloš Marović priznao je da je učestvovao u nezakonitoj prodaji zemlje u selu Prijevor, čime je Opština Budva oštećena za oko milion i četristo hiljada eura.

Marović je 31. decembra prošle godine priznao da je učestvovao u nezakonitom poslu oko prodaje 26 hiljada kvadrata opštinske zemlje na Jazu, i prihvatio da izdrži godinu zatvora i plati odštetu od 380 hiljada eura.

Marović je kao garanciju za isplatu tog iznosa založio stan u kome žive njegovi roditelji Svetozar i Đorđina, na koji je upisana hipoteka.

Dragan Marović, brat političara Svetozara Marovića, ponovio je u Višem sudu u Podgorici da je odgovoran za malverzacije u dvije budvanske afere kojima je stečena korist firmi Gugi komerc na teret Opštine Budva.

Dragan, koji je 2007. bio sekretar za investicije u Opštini Budva, priznao je da je bio član kriminalne grupe koju je organizovao njegov brat Svetozar Marović.

XS
SM
MD
LG