Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Srpski komesar: Migranti koji su krenuli pešice na Horgoš odustali


Migranti, arhivska fotografija

Grupa od oko 200 migranata koja se uputila iz Beograda pešice prema Horgošu na granici sa Mađarskom danas je u Inđiji odustala od te namere, rekao je komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.

Cucić je u izjavi za agenciju Beta ocenio je da je dobro što je "manipulacija tom grupom završena", kao i da "nije trebalo da krenu ka Horgošu jer nije bilo moguće na taj način, kako su im rekli organizatori, izvrše pritisak na mađarske vlasti da ih puste dalje".

On je podsetio da je migrantima rečeno da ne dolaze na Horgoš, da su brojevi migrantima koji su uputili zahteve za dobijanje azila podeljeni za dva meseca, kao i da više od 2.000 ljudi čeka sa potvrdama da njihovi zahtevi budu rešeni.

Prema rečima komesara, migranti su se posvađali kod Inđije, ne veruju više krijumčarima ali ni onima koji su to organizovali, deo njih će odatle krenuti u Šid, deo se vratio, jedan deo čeka na voz.

Cucić je posetio da je reč o migrantima iz Avganistana i Pakistana, koji žele preko Mađarske da đu u neku drugu zemlju EU.

XS
SM
MD
LG