Dostupni linkovi

Tači položio cveće na spomenik srpskim žeteocima


Hašim Tači u selu Gracko
Hašim Tači u selu Gracko

Predsednik Kosova Hašim Tači danas je položio cveće na spomenik 14 srpskih žetelaca, koji su ubijeni odmah nakon završetka rata, pre 17 godina u selu Gracko, kod Lipljana.

„Danas se sa bolom molim i izražavam još jednom žal za sve žrtve tokom i nakon rata iz svih zajednica. Svaki zločin treba rasvetliti i kazniti. Zločin je zločin, bilo protiv koga da je počinjen i ne uzimajući u obzir ko ga je počinio“, rekao je Tači.

Istaknuo je da treba da se jednom za uvek rasvetli sudbina svih nestalih lica, bilo da su oni Albanci, Srbi, Romi ili pripadnici neke druge zajednice.

„Imamo odgovornost prema njihovim porodicama i prema budućnosti naše dece. Mi treba da pomažemo jedni drugima. Bol svake majke je isti zbog gubitka članova njene porodice“ rekao je Tači dodajući da je važno raditi na izgradnji mira, na pomirenju i na saradnji između naroda u regionu.

„Kao Kosovo mi smo puno postigli u ovih 17 godina od završetka rata. Počeli smo da gradimo mostove komunikacije i saradnje. U bliskoj budućnosti to će doneti poverenje i pomirenje među svim zajednicama i narodima“, istaknuo je kosovski predsednik.

„Samo pomirenje i saradnja Kosovo i region čine evropskim“ zaključio je Tači.

XS
SM
MD
LG