Dostupni linkovi

Džonson: Kontrola imigracija moguća nakon napuštanja EU


Boris Džonson

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je danas da će Britanija biti u mogućnosti da kontroliše imigraciju nakon što završi proces napuštanja EU.

"Ono što je svakako moguće nakon izlaska iz EU i kada okončamo svoje obaveze vezane za nekontrolisanu slobodu kretanja, je uspostavljanje sistema kontrole", rekao je Džonson novinarima i dodao da to još ne može da se uradi, jer je Britanija "i dalje u EU".

Pretpostavlja se da je želja da se kontroliše imigracija zapravo bila glavni faktor zbog koga je većina Britanaca na referendumu prošlog mjeseca glasala za napuštanje Unije.

Na pitanje novinara da li će da se izvini svjetskim liderima zbog toga što je u prošlosti o nekima davao nepristojne komentare, Džonson je rekao da su njegove riječi izvučene iz konteksta.

"Možemo provesti jako dugo vremena raspravljajući o mnogobrojnim stvarima koje sam napisao tokom posljednjih 30 godina, a sve je to, po mom mišljenju, izvučeno iz konteksta", rekao je bivši novinar Džonson na zajedničkoj konferenciji za novinare sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem.

XS
SM
MD
LG