Dostupni linkovi

Vlada Crne Gore: Nediplomatski jezik predstavnice ruske diplomatije


Milo Đukanović

Nediplomatski jezik predstavnice ruske diplomatije, čiji je stil već problem Moskve, najbolja je potvrda onoga o čemu je govorio premijer Milo Đukanović, prva je reakcija iz crnogorske Vlade na izjavu portparolke Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije.

"Takvim izjavama htjeli bi da nas uče da poštujemo njihove želje o referendumu, a ne Ustav naše države. Uostalom, da li ćemo, i o čemu, odlučivati referendumom, o tome ćemo mi odlučivati. I ako je od prijatelja, mnogo je", kaže se u vladinom sopštenju.

Dodaje se da je optužba o tome ko ruši prijateljske odnose sa Rusijiom, apsolutno neosnovana.

"Naprotiv, Crna Gora pokušava da poboljša odnose, i to ne na riječima već na djelu, o čemu govore odluke Vlade Crne Gore kao što je, primjera radi, produženje bezviznog režima za građane Ruske Federacije sa 30 na 90 dana", poručili su iz Vlade Crne Gore.

Moskva je u četvrtak optužila premijera Crne Gore Mila Đukanovića da vodi antirusku politiku i da je "kleknuo pred rukovodstvom NATO".

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas na konferenciji za novinare da je Moskva obratila pažnju na Đukanovićevu izjavu o "ruskoj propagandi" koja je opasna i usmerena onima koji su se "zaglavili u prošlosti".

XS
SM
MD
LG