Dostupni linkovi

Čavić: Svi poslanički klubovi iz RS-a podržavaju održavanje referenduma


Dragan Čavić, poslanik u Skupštini RS iz stranke NDP
Dragan Čavić, poslanik u Skupštini RS iz stranke NDP

Poslanik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić rekao je da je na sjednici Kolegijuma Skupštine Republike Srpske (RS) dogovoreno da svi poslanički klubovi iz RS-a zajednički pokrenu inicijativu za održavanje referenduma o Danu RS-a 25. septembra.

"Mi smo očekivali od predlagača inicijative da se ovaj sastanak ranije održi, a ne samo da se to utvrđuje danas na Kolegiju. Smatrali smo da je ovo politička tema, koja treba da bude tretirana na isti način kako je tretirana u početku", rekao je Čavić.

Podsjetio je da su sve stranke opozicionog Saveza za promjene smatrale da referendum treba da se održi 9. ili 10. novembra, nakon lokalnih izbora u BiH.

"Smatramo da je ovo pitanje na kome ne treba nikome da to stavlja u dnevnopolitički kontekst, posebno izborni kontekst. Svaka namjera te vrste potpuno je odbačena činjenicom da je ovo zajednička inicijativa svih poslaničkih klubova iz RS-a", kazao je Čavić.

Naveo je da se u novembru navršava 25 godina otkad je održan plebiscit srpskog naroda u BiH, koji je bio, kako je kazao, "odgovor na inicijativu da BiH izađe iz bivše Jugoslavije nakon Slovenije i Hrvatske".

XS
SM
MD
LG