Dostupni linkovi

Nikolić: Moramo da cenimo sve žrtve


Tomislav Nikolić
Tomislav Nikolić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da nije u redu donošenje rezolucije kojom bi se samo jedan narod istakao kao žrtva, a samo jedan zločinac osudio, nego da “svi moramo da pokažemo da odbacujemo zločince iz svojih redova i cenimo sve žrtve”.

"Ja sam spreman za opšti stav. A pojedinačno, pa vidite da ni ja ne predlažem ništa što bi istaklo da su samo Srbi bili žrtve", rekao je Tomislav Nikolić.

Upitan kako gleda na predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici koju je jedanaest poslanika uputilo Skupštini Srbije na usvajanje po hitnom postupku, Nikolić je rekao da je svoj stav iskazao kada je zamolio da se stavi veto u Savetu bezbednosti UN na rezoluciju koja, kako je precizirao, nije bila ni utemeljna ni istinita, već jednosmerna, sa željom da da se osudi samo srpski narod.

"Veliki deo čovečanstva je to shvatio i zaustavio to", rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da je predlagao bošnjačkom članu Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću da zajedno odu i na srpska i na bošnjačka stratišta što Izetbegović još nije prihvatio.

"Petrovdan je. Mogli smo zajedno da odemo na stratišta srpskog naroda i Bošnjaka, da se pokaže da saučestvujemo u bolu i prema i jednima i prema drugima. Ne možete da učestvujete samo u bolu svog naroda. Onda ste jednostran čovek", zaključio je Nikolić.

XS
SM
MD
LG