Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Grabar Kitarović najavila trilaterali susret Hrvatske, BiH i Turske


Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar KIitarović u društvu generalnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga (lijevo) i predsjednika Poljske Andrzeja Dude, Varšava, 8. srpnja 2016.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović razgovarala je u Varšavi s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, te najavila skori trilateralni susret u drugoj polovici srpnja u Istanbulu.

"Već neko vrijeme razgovaramo o jednoj trilaterali između Hrvatske, BiH i Turske, ta će se trilaterala najvjerojatnije održati u drugoj polovici srpnja u Istanbulu. Tamo želimo dovesti resorne ministre i određen broj gospodarstvenika. Želimo nastaviti raditi temeljem Erdoganova posjeta Hrvatskoj kada smo razgovarali o mnogim konkretnim inicijativama", rekla je Grabar Kitarović, prenosi Hina.

Spomenula je i sigurnosno stanje i općenito reforme u Bosni i Hercegovini, kazavši kako joj je u posebnom interesu zaštita hrvatskog naroda, najmanje brojnog naroda u BiH, kao konstitutivnog i jednakopravnog.

XS
SM
MD
LG