Dostupni linkovi

UEFA žali zbog nereda navijača u Lilu


Neredi i hapšenja u Lilu, 15. juna 2016.

Evropska fudbalska unija (UEFA) žali zbog noćašnjih nerede navijača u Lilu i osuđuje ih, dok su pohvalili francusku policiju "koja je bila u stanju da održi situaciju pod kontrolom".

UEFA je zadužena za sve što se dešava unutar stadiona, a policija zemlje domaćina takmičenja, vodi računa o dešavanjima izvan stadiona.

Policija je saopštila da je u neredima povrijeđeno oko 50 osoba, a da je 16 hospitalizovano.

"UEFA žali zbog sukoba koji su se dogodili u Lilu prošle noći. Policijske snage su izvele više hapšenja i bili su veoma brzi u uspostavljanju reda i držanju situacije pod kontrolom", saopštila je UEFA-a.

Nijesu naveli da će povodom novih nereda UEFA preduzeti bilo kakavu konkretnu akciju.

Tokom noćašnjih nereda francuska policija uhapsila je 36 engleskih navijača na ulicama u Lilu. Navijači su u alkoholisanom stanju pjevali ispred kafića i palili i bacali baklje.

Vjeruje se da su engleski navijači čekali ruske, koji su sinoć bili na utakmici sa Slovačkom, ali je policija pravovremeno reagovala i spriječila susret.

Rusija je sinoć izgubila od Slovačke sa 1:2 u Lilu, a na stadionu nije bilo incidenata.

UEFA-a je u utorak uslovno suspendovala Rusiju sa Evropskog prvenstva, što znači da će ta selekcija biti izbačena sa turnira u Francuskoj u slučaju novih nereda njenih navijača na stadionima, poput onih iz prošle subote, tokom utakmice sa Engleskom.

Prije i poslije utakmice u tuči i neredima navijača ispred stadiona i u luci povrijeđeno je najmanje 30 ljudi, a ruski navijači su i tokom meča napali Engleze.

XS
SM
MD
LG