Dostupni linkovi

Emisija 'Radar' skinuta s programa RTV Vojvodine


Protest za podršku novinarima
Protest za podršku novinarima

Emisija “Radar” autorke Marine Fratucan skinuta je sa programa RT Vojvodine od 20.juna, sa obrazloženjem da je to učinjeno zbog letnje programske šeme.

“Želim da naglasim da je od kada se emituje Radar od sredine septembra 2011. godine, ni jednog utorka nije prekidano emitovanje, bez obzira na letnju šemu. To ne mogu drugačije da protumačim, nego kao politički pritisak na novinare i medije” kaže autorka emisije za RSE.

U poslednjih mesec dana, od kako je smenjeno staro rukovodstvo, bilo je, kaže Marina Fratucan, pritisaka da se menjaju teme i koncept emisije.

Inače, Marina Fratucan je aktivno učestvovala u građanskim protestima zbog smene kompletnog uredničkog tima RTV-a nakon izbora i promene uređivačke politike .

Sinoć je na RTV emitovana poslednja emisija “Radar” a sa urednicom niko nije razgovarao o nastavku emitovanja nakon letnje šeme.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) ocenili su danas da ukidanjem istraživačko-analitičke emisije "Radar" rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine (RTV) počinje "novu fazu političkog upodobljavanja" tog javnog medijskog servisa sa, kako su naveli, "neskrivenim ciljem da ga pretvori u PR službu naprednjačke vlasti".

U saopštenju NUNS-a i NDNV-a naveli su da očekuju da će "letnja šema" biti alibi za ukidanje i drugih "problematičnih" emisija.

XS
SM
MD
LG