Dostupni linkovi

Vlasti Lila i Lensa uvele zabranu točenja alkohola zbog EURO-a


Ilustracija

Gradske vlasti u Lilu i Lensu, gdje treba da stigne više hiljada navijača reprezentacija Engleske i Rusije radi utakmica na Evropskom fudbalskom prvenstvu, zabranile su prodaju alkohola od utorka, do petka, 17. juna.

Navijači Rusije i Engleske učestvovali su prošle sedmice u nasilnim sukobima u Marseju prije i nakon utakmice dvije reprezentacije.

Pristalice ovih reprezentacija vjerovatno će se ponovo sresti nakon što Rusija bude igrala protiv Slovačke u Lilu, a Engleska protiv Velsa odmjeravala snage na samo 40 kilometara udaljenosti u Lensu.

Policija iz Lila saopštila je da je prodaja alkohola zabranjena od večeras do petka ujutro, te da će pristup centralnom dijelu grada biti zatvoren od ponoći u srijedu do večernjih sati u četvrtak, 16. juna.

U Lensu je prodaja alkohola zabranjena od srijede u 6 sati ujutro do petka u 6 časova u prodavnicima, supermarketima blizu parkinga i benzinskih stanica između Lila i Lensa.

Francuska policija je saopštila da su kod Kana uhapsili 43 ruskih najvijača koji se sumnjiče da su vinovnici nereda u Marseju.

XS
SM
MD
LG