Dostupni linkovi

Sprečimo medijski mrak


Serbia, Protest Journalists, Kragujevac, June 10, 2016
Serbia, Protest Journalists, Kragujevac, June 10, 2016

Ispred Skupštine grada Kragujevca u petak je održan protest pod nazvom „Sprečimo medijski mrak“, sa kog je upućen poziv gradonačelniku Radomiru Nikoliću da ispoštuje medijske zakone i raspiše konkurs za projektno sufinansiranje medija.

Gradska vlast već dve godine nije raspisala konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa.

Protestni skup održan je u vreme održavanja Konstitutivne sednice gradskog parlamenta na kojoj je za gradonačelnika ponovo izabran Radomir Nikolić, sin predsednika Srbije.

„Do sada je napravljeno jako puno problema kada je u pitanju medijski pluralizam u Kragujevcu, samom činjenicom da sredstva nisu raspodeljivana, već da su upućivana, na netransparentan, a možda i nezakont način, jednoj jedinoj televiziji, a to je Radio televizija Kragujevac“, rekao je generalni sekretar Nezavisnog udruženja novinara Srbije Svetozar Raković .

Nakon završetka protestnog skupa i Konstitutataivne sednice Skupštine Grada Kragujevca, gradonačelnik Nikolić, koji je ponovo izabran na tu funkciju razgovarao je sa predstavnicima medija i novinarskih udruženja i poručio da će konkurs za projektno sufinansiranje medija biti raspisan kada bude bilo novca.

XS
SM
MD
LG