Dostupni linkovi

Izrael zabranio ulazak svim Palestincima


Zapadna obala
Zapadna obala

Izraelska vojska saopštila je danas da privremeno zabranjuje svim Palestincima da uđu u Izrael, čime su pooštrena ograničenja koja su izraelske vlasti uvele nakon što su naoružani palestinski napadači ubili četiri osobe u Tel Avivu.

"U skladu sa vladinim direktivama i procenom trenutne situacije, od danas će prelaz iz Pojasa Gaze, Judeje i Samarije biti otvoren za Palestince samo u slučaju potrebe za medicinskom i humanitarnom pomoći", rekla je portparolka izraelske vojske za AFP.

Prema njenim rečima, zabrana ulaska će ostati na snazi do nedelje u ponoć.

Izrael je juče saopštio da je suspendovao dozvole za ulazak na teritoriju te zemlje za 83.000 Palestinaca tokom muslimanskog svetog meseca Ramazana, posle pogubne pucnjave u Tel Avivu.

"Sve dozvole za Ramazan, posebno dozvole za porodične posete Izraelu iz Judeje i Samarije, zamrznute se", saopštila je juče služba zadužena za civilna pitanja na Zapadnoj obali (COGAT).

Četiri osobe ubijene su u napadu izvedenom u sredu uveče u centru Tel Aviva, dok ih je šest povređeno, saopštile su izraelske vlasti.

Šef policije u Tel Avivu Moše Edri rekao je da je došlo do pucnjave na dve lokacije u blizini popularne tržnice na otvorenom i da je u pitanju teroristički napad pri čemu su dvojica terorista otvorila vatru na civile.

Policija je saopštila da su dvojica napadača članovi iste porodice iz palestinskog sela Jata, u blizini Hebrona na Zapadnoj obali koji je bio žarište nasilja tokom nedavnog talasa nemira, preneo je AP.

Najnoviji napad je prvi nakon zatišja koje je usledilo posle gotovo svakodnevnih palestinskih napada na Izraelce koji su počeli u oktobru i trajali nekoliko meseci.

XS
SM
MD
LG