Dostupni linkovi

DS ne ide na konsultacije kod Vučića


Bojan Pajtić, predsjednik Demokratske stranke
Bojan Pajtić, predsjednik Demokratske stranke

Demokratska stranka (DS) saopštila je u utorak, 7. juna, da neće učestvovati u konsultacijama sa mandatarom Aleksandrom Vučićem jer ne želi da učestvuje u vladi koju vodi Srpska napredna stranka (SNS), koja bi, kako se navodi, nastavila štetnu politiku prethodne dvije vlade.

DS je u saopštenju navela da "nema apsolutno nikakvu namjeru" da učestvuje u vladi koja "sva sredstva ušteđena od smanjenja plata i penzija troši na privatne poslove od kojih korist ima samo vrh SNS-a i koja guši medijske slobode".

Demokrate su predložile mandataru Aleksandru Vučiću, "ukoliko mu je stalo do demokratije u Srbiji", da redovno konsultuje Narodnu skupštinu oko politike koju vodi, da svaka tri mjeseca zove opoziciju na konsultacije oko važnih državnih pitanja i da "prestane da se obračunava sa onima koji drugačije misle".

Kandidat za predsjednika Vlade i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić počeće danas razgovore o formiranju nove vlade sa predstavnicima parlamentarnih stranaka.

Prvo će u 14 sati razgovarati sa predstavnicima liste Socijalistička partija Srbije (SPS-JS), sat kasnije sa predstavnicima Srpske radikalne stranke, koju bi trebalo da predvodi lider Vojislav Šešelj, a u 16 sati sa predstavnicima Pokreta Dosta je bilo.

Potom slijede predstavnicima izborne liste Liberalno demokratske partije, Lige nezavisnih socijaldemokrata i Socijal demokratska stranka (LDP-LSV-SDS) kao i sa predstavnicima Demokratske stranke Srbije (DSS)-Dveri.

XS
SM
MD
LG