Dostupni linkovi

Veselji: Površne percepcije nekih medija o Kosovu


Kadri Veseli

Ekstremistima se treba reći da su religije vrednosti, a ne njihov instrument, izjavio je predsednik Skupštine Kosova, Kadri Veselji tokom poslednjeg dana Međuverske konferencije u Prištini.

„Različite ekstremističke grupe, zbog nedostatka ostalih ideologija, trude se da instrumentalizuju sveto pismo kako bi opravdali nasilje nad drugima, kao i ekonomske i političke interese“, kazao je on.

Veselji je istakao da je Kosovo mala zemlja ali je „imalo istorijsku sreću da nasledi veliku i snažnu tradiciju razumevanja i suživota“.

On je takođe govorio i o oslikavanju Kosova u međunarodnim medijima, a nakon što se jedan broj Kosovara pridružio stranim ratovima u Siriji i Iraku.

„U poslednje vreme se suočavamo sa naporima, nekad namernim a nekada ne, da se naša zemlja predstavi kao plodno tlo za verski radikalizam. Poznavajući ljudsku dušu ovog naroda, govorim sa velikim uverenjem, da je to neistinita percepcija i površna“, kazao je on.

„Nije ni pravedno ni moralno da sudimo jednu zemlju, njenu kulturu i institucije, na osnovu delovanja jedne grupe pojedinaca“, dodao je Veselji.

XS
SM
MD
LG