Dostupni linkovi

Pakistanka zapaljena jer je odbila prosidbu


Baka žali zapaljenu unuku

Meštani pakistanskog sela Gornji Deval mučili su, a potom i zapalili mladu ženu učiteljicu, jer je odbila prosidbu sina direktora škole, potvdila je danas policija.

Mariju Sadakat (19) napala je grupa meštana u ponedeljak u selu Gornji Deval u blizini letovališta Mure, nadomak glavnog grada Islamabada.

"Ona je teško mučena, a potom živa zapaljena. Odveli smo je u Islamabad u bolnicu, jer je davala znake života. Danas je podlegla povredama", rekao je Abdul Basit ujak devojke, koja je podlegla povredama.

Ožalošćeni rođaci su protestovali ispred bolnice kada je policija prenela njeno telo u Centar za obdukciju, preneo je AFP.

Ujak ubijene devojke je izjavio da je Mariju napao direktor privatne škole, u kojoj je radila kao učiteljica, zato što je odbila da se uda za njegovog sina.

Prebijanju devojke su se pridružili i prijatelji direktora škole.

"Sin direktora je razveden i duplo je stariji od Marije, tako da je ona odmah odbila prosidbu i krenula kući. Direktor i njegovi drugovi su je pratili, potom vikali i na kraju napali", rekao je Basit.

Policija je saopštila da je Marija dala izjavu pred smrt i da je na osnovu toga uhapšen jedan osumnjičeni, a da je u toku potraga za još četiri počinioca, navodi AFP.

Lekar bolnice u Islamabadu Ašei Išani je izjavio da se stanje devojke poboljšavalo, obzirom na povrede organa nanete batinama, ali da "nije mogla da preživi posledice visokog stepena opekotina".

Ovo je drugi slučaj za mesec dana da je Pakistanka linčovana zbog odbijanja prosidbe.

Prvi slučaj je ubistvo 16-godišnje devojke koju su meštani, po nalogu starešina sela Jirga, zadavili, a potom spalili njeno telo.

Stotine Pakistanki godišnje ubiju meštani, ili rođaci da bi, kako kažu, "sačuvali čast svoje porodice".

XS
SM
MD
LG