Dostupni linkovi

Mustafa: Važno jačati ulogu žene u društvu


Isa Mustafa

Premijer Kosova Isa Mustafa ocenio kako bez jačanja uloge žene u društvu i porodici nema ni uspešne borbe protiv ekstremizma.

Mustafa je otvorio drugi dan međuverske konferencije u Prištini na temu "Uloga žene u promovisanju međuverskog dijaloga i borbe protiv ekstremizma".

Govereći o uključenosti Kosova u borbi protiv terorizma, on je kazao da ne misli da policija i pravosuđe imaju lek za ekstremizam, već da je obrazovanje, rad sa porodicama i rad sa civilnim društvom od posebne važnosti.

"Ocenjujemo da je i uloga žene i žena aktivistkinja od suštinskog značaja u društvu. Želim da naglasim da je emancipacija i osnaživanje žena veoma važna za promociju društvenog napretka i za versku emancipaciju", kazao je Mustafa.

On je dodao da Kosovo radi na ojačavanju ekonomske pozicije žena, na njenoj nezavisnosti u porodici, kako bi porodica bila podstrek za kreiranje balansa između muškarca i žene u društvu.

"Bez angažovanja žene u ekonomiji nema rodne emancipacije, a bez emancipovane žene ne možemo biti uspešni u borbi protiv ekstremizma. Uloga žene je od suštinskog značaja za promociju dijaloga, pre svega na nivou porodice, te potom i u društvu", naveo je on.

XS
SM
MD
LG