Dostupni linkovi

Dodik se žalio Vučiću na 'organizovanu kampanju protiv RS'


Milorad Dodik sa Aleksandrom Vučićem prilikom ranijeg susreta u Beogradu

Srbija će uvjek insistirati na opstanku i boljoj budućnosti srpskog naroda u Republici Srpskoj (RS), kao i na dobrim i prijateljskim odnosima sa Bosnom i Hercegovinom (BiH), poručio je u utorak 31. maja, predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom u Beogradu.

Premijer Vučić i Dodik su, kako je saopšteno iz Vlade Srbije razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu Zapadnog Balkana, a Dodik je tom prilikom ukazao na organizovanu kampanju koja se u BiH, ali i u nekim drugim državama, vodi protiv Republike Srpske i srpskog naroda koji u njoj živi.

"Republika Srpska svog saveznika vidi, prije svega u Srbiji, i očekuje da Vlada Srbije i njeni organi, u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, pruže punu podršku i pomognu zaštiti Republike Srpske od svih vidova ugrožavanja", naveo je Dodik.

Premijer Vučić je istakao je da su mir i stabilnost vitalni interesi srpskog naroda, ma gdje on živeo, kao i da će Srbija uvjek insistirati na opstanku i boljoj budućnosti srpskog naroda u Republici Srpskoj, kao i na dobrim i prijateljskim odnosima sa BiH u cjelini.

U Beogradu danas boravi i srpski član predsjedništva BiH, Mladen Ivanić, koji se ranije susrio sa Vučićem i sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Ivanić se rekao da se Srbi u BIH "ponovo osjećaju usamljeni te da strahuju od nastavka preglasavanja u organima BiH koje je počelo odlukom o popisu".

XS
SM
MD
LG