Dostupni linkovi

Pobjeda: Marović na liječenju u Švajcarskoj


Svetozar Marović, 17. maj 2016

Visoki funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović, osumnjičen da je organizirao kriminalnu grupu u osam afera, koja je oštetila budžet općine Budva za više milijuna eura, otišao je na liječenje u Švajcarsku, saznaje Pobjeda.

Marović je napustio Crnu Goru nakon što je u srijedu bio u Specijalnom tužilaštvu gdje je precizirao ugovor o sporazumnom priznanju krivice u pet budvanskih afera, koji je 17. maja potpisao sa tužiocem Sašom Cađenovićem.

Ugovorom je predviđeno da Marović provede godinu i deset mjeseci zatvora i da plati 50.000 eura zbog malverzacija prilikom ugovaranja gradnje donjeg bulevara u Budvi, puta u selu Krapina, gradnje kolektora u Bečićima, kao i za slučajeve ,,Properti investment" i ,,Kopi rajt".

U prvom ugovoru koji je Marović potpisao sa tužiteljkom Lidijom Vukčević predviđeno je da odleži dvije godine i šest mjeseci za slučajeve TQ Plaza“, ,,Jaz“ i ,,Prijevor“ gdje je dogovorio da plati 50.000 eura. Taj sporazum je 18. maja proslijeđen Višem sudu na razmatranje.

XS
SM
MD
LG