Dostupni linkovi

Karamarko: Osiguraću Vladu bez Petrova


Tomislav Karamarko i Božo Petrov

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko prvi put je nagovijestio da će Hrvatska dobiti Vladu bez lidera Mosta Bože Petrova.

"Novi izbori nisu nikome u interesu jer Hrvatska ne može priuštiti da se zaustave sve reforme koje smo pokrenuli u Vladi. HDZ je na čelu sa mnom dobio najveći broj zastupnika u Hrvatskom saboru, a prije mjesec dana 92.500 HDZ-ovih članova ukazalo mi je poverenje da vodim stranku i iduće četiri godine", kazao je Karamarko za Jutarnji.

On je poručio da ih neće izdati, već će "preuzeti odgovornost i osigurati da Vlada, u kojoj će HDZ bez Bože Petrova kao kamenčića u cipeli, u punom smislu riječi pokrenuti prave reforme koje su potrebne Hrvatskoj".

"Budimo realni, ovo nije pokušaj izglasavanja nepovjerenja meni, nego cijelom HDZ-u, a onda i Vladi. Mi to Boži Petrovu i dijelu njegovih poslušnika iz Mosta nećemo dopustiti", poručio je Karamarko.

Karamarko je optužio manjinsku koalicionu stranku Most da zajedno sa SDP-om pokušava da sruši sadašnju vladu i na vlast vrati Zorana Milanovića i poručio da neće dopustiti da njemu ili HDZ-u presuđuju partijski sudovi.

Hrvatska vlada prije dva dana većinom glasova nije izglasala nepovjerenje Karamarku, dok su ministri iz Mosta nezavisnih lista i njihov lider Božo Petrov bili za nepovjerenje.

XS
SM
MD
LG