Dostupni linkovi

Tramp ipak ne želi debatu sa Sandersom


Berni Sanders i Donald Tramp
Berni Sanders i Donald Tramp

Kandidat za predsedničku nominaciju republikanaca Donald Tramp izjavio je da ipak nije zainteresovan da učestvuje u televizijskom duelu s demokratskim kandidatom Bernijem Sandersom, iako je prethodno uslovno pristao na debatu.

Tramp je u saopštenju u petak rekao da je odlučio da bi debata njih dvojice bila "neprikladna", uprkos zainteresonosti televizijskih mreža.

Republikanski kandidat je dan pre toga rekao da bi pristao na debatu ako televizijske mreže plate deset miliona dolara za zdravlje žena.

Duel desnog i levog populiste, Trampa, koji je praktično obezbedio nominaciju republikanaca, i Sandersa, koji praktično nema šanse da bude kandidat demokrata, pobudio je interesovanje televizijskih mreža, ali nije izvesno da su spremne da plate toliku sumu.

"Sada kada sam verovatni republikanski kandidat, izgleda neprikladno da debatujem sa drugoplasiranim kandidatom. Koliko god želeo da učestvujem u debati sa Sandersom, sačekaću da to uradim s prvoplasiranim kandidatom Demokratske partije", izjavio je Tramp.

XS
SM
MD
LG