Dostupni linkovi

U Podgorici održan skup opozicionog Demokratskog fronta


Sa ranijeg skupa DF u Podgorici 3. maja, 2016.
Sa ranijeg skupa DF u Podgorici 3. maja, 2016.

U Podgorici je četvrtak veče, 26. maja, održan još jedan protest opozicionog Demokratskog fronta (DF) čiji su se simpatizeri kao i drugi građani, njih nekoliko stotina, okupili na platou peko puta zgrade Skupštine Crne Gore.

Funkcioneri Demokratskog fronta koji su se pojavili na bini ponovo su optužili premijera Mila Đukanovića za sunovrat crnogorskog društva, izborne krađe i okretanje zemlje ka NATO.

Bivše opozicione kolege koji su pregovarali sa vladajućom Demokratskom partijom socijalista (DPS) o Sporazumu za fer izbore, a potom ušli u Vladu izbornog povjerenja, nazvali su "izdajicama".

„Vlada liči na Frankenštajna", rekao je Milan Rolović iz ulcinjskog odbora Pokreta za promjene.

U nekoliko navrata sa govornice su okupljeni pozivani da skandiraju „Milo lopove“, a na transparentima koje su demonstranti nosili između ostalog je pisalo "Sve ste fabrike prodali i opljačkali, a narod doveli na ulice".

Na skupu su se među ostalim vijorile zastave sa likom lidera sprskih radikala Vojislava Šešelja.

Okupljeni su uzvikivali i "Bojkot", "Dolje lažna opozicija", "Sloboda narodu".

Nakon skupa ispred spomenika Kralja Nikole okupljeni su počeli šetnju do zgrade Vlade ispred koje su ih dočekali specijalci. Okupljeni su upalili i nekoliko baklji, a bacili su i više rolni toalet papira ka specijalcima uzvikujući "Izdaja".

Skup je protekao bez incidenata.

Opoziciona grupacija DF od septembra 2015., organizuje protesne skupove protiv Vlade Crne Gore. Traže raspisivanje izbora i oštro se protive ulasku Crne Gore u NATO.

XS
SM
MD
LG