Dostupni linkovi

HDZ poručuje da sa Karamarkom ostaju na vlasti


Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ
Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ

Glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Milijan Brkić saopštio je kako prvi potpredsjednik Vlade Hrvatske i lider stranke Tomislav Karamarko uživa potporu HDZ-a i svih koalicijskih partnera, a MOST-u je poručio kako HDZ ne pristaje na nikakve ultimatume i ucjene.

Budite sigurni da će SDP doživjeti poraz na glasanju u Saboru i da im to neće proći. Ne znam čemu nervoza, ima još tri tjedna. Uvjerit ćete se da SDP neće pobijediti u tome glasanju, izgubit će i svi oni uz SDP", rekao je Brkić.

Karamarko uživa potporu HDZ-a i svih kolega u koaliciji tvrdi on.

Kako kaže Brkić "Vlada će budite sigurni izdržati cijeli mandat. Nikakva priča o izlasku HDZ-a, nikakva priča o preslagivanju. Apeliram na sve kolege iz koalicije da se prestanemo prepucavati preko medija. Neki me podsjećaju na onu bajku o ogledalima, tko je najljepši, tko je najdivniji".

Čelni čovjek Mosta, koalicionog partnera HDZ-a u hrvatskoj Vladi, Božo Petrov u srijedu veče je potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku ponudio rok od 48 sati da odstupi s pozicije, javio je ranije neslužbeno RTL pozivajući se na izvore iz Vlade Hrvatske.

Petrov je Karamarku i HDZ-u dao rok od 48 sati da sami dođu s imenom osobe koja bi umjesto aktualnog prvog potpredsjednika bila novi HDZ-ov prvi potpredsjednik Vlade. Karamarko se na ponudu Bože Petrova navodno samo nasmijao.

Petrov je navodno HDZ-u jasno dao do znanja da Most u Saboru neće podržati Tomislava Karamarka.

"Kao što ja znam, Karamarko je potpredsjednik Vlade, ne znam što bi se sutra moglo tragično dogoditi da se to promijeni. S MOST-om se čujemo svaki dan. Partneri ne razgovaraju temeljem ucjena i ultimatuma. HDZ neće nikome dozvoliti da tako razgovara. Nikakve ucjene i ultimatumi ne dolaze u obzir. Samo razgovor, da se ne opterećuje hrvatska javnost" poručui je sa vanredne press konferencije Brkić, dodajući :

"Razgovaralo se i o opozivu Karamarka, ali nije bilo ultimatuma. Bitno je ono da Domoljubna koalicija s kolegama iz MOST-a krene raditi na problemima građana", zaključio je tajnik HDZ Milijan Brkić.

XS
SM
MD
LG