Dostupni linkovi

HDZ poručuje da sa Karamarkom ostaju na vlasti


Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ

Glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Milijan Brkić saopštio je kako prvi potpredsjednik Vlade Hrvatske i lider stranke Tomislav Karamarko uživa potporu HDZ-a i svih koalicijskih partnera, a MOST-u je poručio kako HDZ ne pristaje na nikakve ultimatume i ucjene.

Budite sigurni da će SDP doživjeti poraz na glasanju u Saboru i da im to neće proći. Ne znam čemu nervoza, ima još tri tjedna. Uvjerit ćete se da SDP neće pobijediti u tome glasanju, izgubit će i svi oni uz SDP", rekao je Brkić.

Karamarko uživa potporu HDZ-a i svih kolega u koaliciji tvrdi on.

Kako kaže Brkić "Vlada će budite sigurni izdržati cijeli mandat. Nikakva priča o izlasku HDZ-a, nikakva priča o preslagivanju. Apeliram na sve kolege iz koalicije da se prestanemo prepucavati preko medija. Neki me podsjećaju na onu bajku o ogledalima, tko je najljepši, tko je najdivniji".

Čelni čovjek Mosta, koalicionog partnera HDZ-a u hrvatskoj Vladi, Božo Petrov u srijedu veče je potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku ponudio rok od 48 sati da odstupi s pozicije, javio je ranije neslužbeno RTL pozivajući se na izvore iz Vlade Hrvatske.

Petrov je Karamarku i HDZ-u dao rok od 48 sati da sami dođu s imenom osobe koja bi umjesto aktualnog prvog potpredsjednika bila novi HDZ-ov prvi potpredsjednik Vlade. Karamarko se na ponudu Bože Petrova navodno samo nasmijao.

Petrov je navodno HDZ-u jasno dao do znanja da Most u Saboru neće podržati Tomislava Karamarka.

"Kao što ja znam, Karamarko je potpredsjednik Vlade, ne znam što bi se sutra moglo tragično dogoditi da se to promijeni. S MOST-om se čujemo svaki dan. Partneri ne razgovaraju temeljem ucjena i ultimatuma. HDZ neće nikome dozvoliti da tako razgovara. Nikakve ucjene i ultimatumi ne dolaze u obzir. Samo razgovor, da se ne opterećuje hrvatska javnost" poručui je sa vanredne press konferencije Brkić, dodajući :

"Razgovaralo se i o opozivu Karamarka, ali nije bilo ultimatuma. Bitno je ono da Domoljubna koalicija s kolegama iz MOST-a krene raditi na problemima građana", zaključio je tajnik HDZ Milijan Brkić.

XS
SM
MD
LG