Dostupni linkovi

Petrov dao ultimatum Karamarku


Tomislav Karamarko i Božo Petrov
Tomislav Karamarko i Božo Petrov

Čelni čovjek Mosta, koalicionog partnera HDZ-a u hrvatskoj Vladi, Božo Petrov sinoć je potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku ponudio rok od 48 sati da odstupi s pozicije, javlja neslužbeno RTL pozivajući se na izvore iz Vlade Hrvatske.

Petrov je Karamarku i HDZ-u dao rok od 48 sati da sami dođu s imenom osobe koja bi umjesto aktualnog prvog potpredsjednika bila novi HDZ-ov prvi potpredsjednik Vlade. Karamarko se na ponudu Bože Petrova navodno samo nasmijao.

Petrov je navodno HDZ-u jasno dao do znanja da Most u Saboru neće podržati Tomislava Karamarka. Dapače, moguće je da ga neće podržati ni MOST-ovi ministri kada se bude odlučivalo o odgovoru kojeg Vlada treba uputiti Saboru vezano za zahtjev za izglasavanjem nepovjerenja Karamarku.

A za taj odgovor ostalo je još malo vremena. On u Sabor treba stići do petka, a o njemu na današnjoj sjednici Vlade nije bilo govora.


Vijest, iako neslužbena, samo je nastavak višednevne napete situcije u odnosima HDZ-a i Mosta. Naime, u iduća tri tjedna u Saboru mora doći do izglasavanja povjerenja Tomislavu Karamarku koje je zatražio SDP prošlog tjedna.

XS
SM
MD
LG