Dostupni linkovi

Šest osoba stradalo u erupciji vulkana u Indoneziji


Ilustracija

Broj stradalih u erupciji vulkana na zapadu Indonezije povećan je na šest, pošto su spacioci našli tela još tri osobe, saopštila je u nedelju Nacionalna služba za upravljanje prirodnim katastrofama.

Planina Sinabung u provinciji Severna Sumatra izbacila je u subotu vulkanski pepeo u visinu od oko tri kilometra, a pepeo je padao niz obronke udaljene i do 4,5 kilometara.

Žrtve su radile na svojim farmama u selu Gamber, udaljenom oko četiri kilometara od padine. Na video snimcima mogu se videti mrtve domaće životinje prekrivene prašinom.

Vojnici, policija i spasioci iz službi za prirodne katastrofe, zajedno s volonterima i seljanima, učestvuju u potrazi za mogućim žrtvama.

Planina visine 2.600 metara u distriktu Karo bila je vekovima u stanju mirovanja pre aktiviranja u avgustu 2010. godine, kada su poginule dve osobe, a 30.000 ljudi je bilo primorano da pobegne. U erupciji vulkana Sinabung u februaru 2014. godine poginulo je 16 osoba.

Planina Sinabung je medju 120 aktivnih vulkana u Indoneziji, u kojoj su erupcije i zemljtoresi česti jer se nalazi na području takozvanog "Pacifičkog vatrenog prstena".

XS
SM
MD
LG