Dostupni linkovi

Orešković: Vjerujem da Karamarko nije naštetio Hrvatskoj


Hrvatski premijer Tihomir Oreškovićna izvanrednoj konferenciji za novinare rekao je da vlada “neće prodati sve što je stavili na listu” .

Ocijenio je da je vlada na pravom putu i koliko god se čini da vlada ne funkcionira, vlada radi i dobiva pozitivne signale. Rekao je kako je cilj smanjiti dug za 200 milijuna eura i time će dovesti do poboljšanja kreditnog rejtinga.

Podsjetimo, prethodno je vlada najavila da želi prodati ACI, Croatia Airlines, Luku Rijeka, Croatia banku, Petrokemiju, Končar, Podravku i Croatia osiguranje.

Uz prozivke za ostavkom Tomislava Karamarka, premijer Orešković je rekao kako će čekati rezultate Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa.

Izrazio je uvjerenje da Karamarko nije učinio ništa što bi naštetilo interesima Hrvatske.

Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a, danas je objavio da se povlači iz svih procesa donošenja odluka o INA-i, barem do odluke Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa. Karamarko je još jednom ponovio da se zalaže za povlačenje iz arbitraže, a razlog je da ne želi produbljivati zategnute odnose s Mađarima za koje je kriv, kako on kaže, Zoran Milanović.

XS
SM
MD
LG