Dostupni linkovi

Saša Janković o Vučićevim navodima


Zaštitnik građana Saša Janković saopštio je povodom konferencije za novinare premijera Aleksandra Vučića, da jedini ko ima razloga da se izvini zbog događaja u Savamali jeste Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Jedini ko imа rаzlogа dа se izvini jeste Ministаrstvo unutrаšnjih poslovа - grаđаnimа, zbog togа što ih je 25. аprilа od dva do četiri čаsа ujutro, u beogrаdskoj Sаvаmаli, mimo zаkonа i svoje dužnosti ostаvilo nа cedilu, nа milost i nemilost ljudimа pod fаntomkаmа i bаgerimа", navedeno je u Jankovićevom saopštenju.

Janković podseća na svoj Izveštaj o nezakonitostima i nepravilnostima u radu policije te noći, i navodi da ga treba najpre pročitati, a onda sprovesti preporuke koje sadrži.

Premijer Vučić je na pres konferenciji demantovao ranije navode Jankovića da je prisluškivan, i dodao da će, ako neko slučajno pokaže dokaze da je prisluškivan razgovor Jankovića i šefa gradske policije Veselina Milića, kompletne bezbednosne strukture biti smenjene. Ali, ne može biti dokaz da se u telefonu "čuje šum", rekao je Vučić i primetio da za ovo očekuje izvinjenje.

XS
SM
MD
LG