Dostupni linkovi

Vijeće ministara BiH kompletirano


Zastupnički dom Parlamentarne skupštini BiH potvrdio je imenovanje Ismira Juska za ministra komunikacija i saobraćaja BiH i Seada Jusića za zamjenika ministrice odbrane BiH i to sa 26 glasova za, šest protiv i šest suzdržanih.

Ovim je Vijeće ministara BiH kompletirano.

Koalicija Sstranke demokratske akcije (SDA), Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i Saveza za promjenu sa Dedmokratskom frontom (DF) definitivno je prekinuta u decembru nakon smjene kadrova DF-a u Vijeću ministara BiH.

Nakon što je formirana nova parlamentarna većina ulaskom SBB-a u koaliciju sa SDA, HDZ-om BiH i Savezom za promjene, SBB je prvobitno predložio Bakira Dautbašića, protiv kojeg se na Sudu BiH vodi postupak u predmetu protiv predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, za ministra komunikacija i saobraćaja BiH.

Dautbašić je 19. aprila ove godine Predsjedništvo stranke obavijestio da u najboljoj namjeri pravljenja što bolje političke atmosfere u BiH, odustaje od ponuđene pozicije ministra u Vijeću ministara nakon čega je SBB na ovu poziciju predložio dosadašnjeg ministra unutrašnjih poslova u Kantonu Sarajevo Ismira Juska.

XS
SM
MD
LG