Dostupni linkovi

Gorčin Stojanović o prijemu Kosova u UEFA


Prijem Kosova u UEFA je prvenstveno političko pitanje, ali će i za kosovski fudbal članstvo u ovoj organizaciji mnogo značiti, kaže za Radio Slobodna Evropa Gorčin Stojanović, reditelj i autor sportskih kolumni u jednom beogradskom dnevnom listu.

“Za sam zamah fudbala na Kosovu to sigurno mnogo znači, zato što će njihovo takmičenje postati dovoljno važno da bi moglo da privuče novac, a onda i infrastrukturu i sve ono što je za ove naše balkanske zemlje na ovaj ili onaj način neophodno. U tom smislu, perspektiva kosovskog fudbala sa ovim izgleda više nego dobro”, ocenjuje.

Članstvo u UEFA moglo bi pozitivno uticati i na ozbiljnost fudbalske reprezentacije Kosova, dodaje Stojanović.

“Vi znate da Kosovo ima jedan broj talentovanih igrača koji igraju u ozbiljnim evropskim klubovima – s obzirom na to da Kosovo ima veoma jaku dijasporu. To znači da kosovska reprezentacija može biti vrlo pristojna, bez obzira na to što je Kosovo mala zemlja. To može biti reprezentacija koja bi mogla imati izvesne šanse, ukoliko bi se ti igrači odlučili da igraju za Kosovo, a ne za Švajcarsku, Nemačku, neke skandinavske zemlje i sl”, konstatuje Stojanović.

XS
SM
MD
LG