Dostupni linkovi

Novi Sad: Napadnuti novinari Blica i Bete


Nezavisno društvo novinara Vojvodine saopštilo je da je službenica Visoke poslovne škole u Novom Sadu verbalno i fizički nasrnula na novinare Agencije Beta i Blic.

Oni su došli da isprate preuzimanje škole od strane novog direktora, koga je imenovao osnivač, međutim, bivša direktorka Dragica Tomić to nije htela da dozvoli.

Jedan od novinara koji je verbalno napadnut je i novinar Blica, Miloš Stanić. On kaže za RSE da im je službenica pretila.

„Mi smo otišli do kabineta gde nam nije bio dozvoljen ulazak. U kabinetu su krenule uvrede ljudi iz kabineta gospođe Tomić. Na početku su nas odmah pitali za koga radimo i ko nas plaća. Međutim, nedugo nakon što su oni razgovarali gospođa iz kabineta je izbacila foto-reportera Bete, Dragana Gojića i mene, njega guravši a ja sam sam napustio kabinet kada sam video da je situacija ozbiljnija nego što bi trebalo“, rekao je Stanić.

Napad je osudilo i Nezavisno društvo novinara Vojvodine. Predsednik te esnafske organizacije Nedim Sejdinović kaže:

“Ovo je samo jedan u nizu napada i prenji upućeni novinarima i takvi slučajevi skoro pa uopšte nisu procesuirani. Želeli smo da podsetima javnost da je po važećem Krivičnom zakoniku napad na novinare se tretira kao napad na službeno lice.“

Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa Visokom poslovnom školom, ali nam je rečeno da je u toku sastanak i nisu hteli da nas upute na nadležne službe škole.

Kasnije su iz Visoke poslovne škole oglasili saopštenjem rekavši da novinari bez odobrenja i legitimisanja provalili u školu, te da je uprava škole nije znala da su to pravi novinari.

XS
SM
MD
LG