Dostupni linkovi

ŽUC: Komesarijat tera izbeglice iz parka


Žene u crnom sa izbeglicama, pored kojih prolazi zaposleni iz Komesarijata za izbeglice

Zaposleni u Komesarijatu za izbeglice Srbije iz parkova kod Beogradske autobuske stanice i Ekonomskog fakulteta rasteruju izbeglice, saopštila je danas Mirovna organizacija Žene u crnom (ŽUC).

Aktivistkinje i aktivisti ŽUC-a obišli su danas oba parka u kojima izbeglice čekaju put ka zemljama Zapadne Evrope, kako bi im podelili pomoć i razgovarali sa njima.

“Već u parku kod Autobuske stanice primetili smo osobe sa obeležjima Komesarijata za izbeglice koji su izbeglicama nešto govorili, a jedan od njih je prolazeći pored nas, koji smo u tom trenutku bili sa većom izbegličkom porodicom, dobacio da ne sme da se sedi na travi. Zatim smo otišli u park kod Ekonomskog fakulteta, gde smo ponovo videli osobe sa obeležjima Komesarijata kako teraju ljude sa travnjaka i iz parka”, saopštavaju iz ŽUC-a.

Nekoliko aktivistkinja i aktivista ŽUC-a su tada, kako navode, demonstrativno seli na travu.

“Prišao nam je jedan od ljudi iz Komesarijata, koji je bio najgresivniji prema izbeglicama, a kada je shvatio da smo, kako je on rekao ‘naši’, poručio je ‘da možemo da sedimo’. Na naše negodovanje zbog toga što rade, izvadio je telefon i slikao nas”, navodi ŽUC i dodaje da je nosio legitimaciju Komesarijata na ime Goran Ristić.

XS
SM
MD
LG