Dostupni linkovi

Cvijanović: Nije tražena likvidacija Banke Srpske


Željka Cvijanović
Željka Cvijanović

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da bi u junu mogao da bude odobren aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/, nakon čega bi uslijedilo povlačenje novca i istakla da predstavnici ove finansijske institucije u pregovorima u Vašingtonu nisu tražili likvidaciju Banke Srpske i superviziju banaka na nivou BiH.

Cvijanović je napomenula da je, prije odbrenja aranžmana potrebno da u prvoj polovini maja Misija MMF-a dođe u BiH, te ocijenila da su pregovori sa MMF-om u Vašingtonu bili uspješni.

"Bilo je mnogo spekulacija o tome koje su stvarne teme koje smo imali na sastancima /u Vašingtonu/, a ja ću odmah reći da niko nije pričao o likvidaciji Banke Srpske", rekla je Cvijanović sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske.

Ona je naglasila da je u Vašingtonu bilo riječi o načinu uređenja bankarskog sektora donošenjem bolje legislative koja se odnosi i na banke i na Agenciju za bankarstvo, a u okviru toga jedno od otvorenih pitanja jeste i sudbina Banke Srpske.

"Vlada je i ranije govorila da mi želimo da transformišemo Banku Srpske u jednu sasvim novu finansijsku organizaciju i upravo tu su vođeni razgovori sa MMF-om na koji način urediti jednu takvu organizaciju, odnosno čime ona može, a čime ne može da se bavi", istakla je Cvijanović.

XS
SM
MD
LG