Dostupni linkovi

Posljednja šansa Bernia Sandersa da ugrozi Hillary Clinton


Ilustracija
Ilustracija

Američki predizbori sele se danas u važnu državu New York, koju mnogi vide kao posljednju priliku demokrata Bernija Sandersa da ugrozi Hillary Clinton i odličnu priliku da se Donald Trump vrati na pobjedničku stazu prema republikanskoj nominaciji.

Sudeći po anketama pred Sandersom je težak posao. U prosjeku za Clinton zaostaje 12 posto, ali se ne predaje. Od država koje još nisu održale predizbore, New York poslije Kalifornije nosi najviše delegata. S novim porazom Sandersu bi razlika mogla postati nepremostiva.

Clinton bi pobjeda osigurala mirnu plovidbu prema nacionalnoj konvenciji u srpnju. Ona već ima 1700 delegata od potrebnih 2383.

Na republikanskoj strani čini se da je pobjeda Donalda Trumpa u New Yorku sigurna. Po anketama ima 52 posto glasova, ispred guvernera Ohia Johna Kasicha s 23 posto i teksaškog senatora Teda Cruza s 18 posto.

Trump je u nedelju bio na donatorskom skupu na Staten Islandu, najkonzervativnijem dijelu New Yorka.

"Iskreno, ankete su jako dobre i želim se fokusirati na područja u kojima me poznaju, ali ne toliko dobro", rekao je.

Nakon što ga je Cruz pobijedio u Wisconsinu i Wyomingu, Trumpu treba uvjerljiva pobjeda da vrati zamah u kampanji.

On osobno nije zabrinut i tvrdi da će osvojiti najviše delagata za republikansku konvenciju iako je optužio vrh stranke da ga želi blokirati. Usput sanja bitku s Clinton u studenome. Već joj je smislio novi nadimak, "korumpirana Hillary".

XS
SM
MD
LG