Dostupni linkovi

Njemačke firme traže dobavljače iz BiH i regije


U okviru zajedničke organizacije njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHK) i njemačke Savezne asocijacije za upravljanje materijalima, nabavku i logistiku (BME), firmame iz Bosne i Hercegovine pozvane su da učestvuju u B2B-projektu: „Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana 2016“.

Podstićući saradnju sa balkanskim tržištem dobavljača koje ima veliki potencijal, inicijatori projekta žele aktivno doprinijeti povećanju privrednih aktivnosti u regionu.

Koncept projekta podrazumijeva održavanje jednodnevne konferencije u Dortmundu, na kojoj će se odabrane firme iz BiH i ostalih zemalja Zapadnog Balkana sastati sa njemačkim firmama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ove regije.

Njemačke firme zainteresovane su za nove potencijalne dobavljače roba i usluga iz djelatnosti kao što su metaloprerađivačka industrija, strojogradnja i proizvodnja opreme, proizvodnja dijelova za automobilsku industriju, ljevaonice- odljevci i obrada, proizvodnja pokretnih traka i dijelova, hardware, industrija namještaja itd.

XS
SM
MD
LG