Dostupni linkovi

Hollande prvi čestitao Thaçiju


Francois Hollande

Predsednik Francuske, François Hollande, je prvi predsednik koji je čestitao novom predsedniku Kosova, Hashimu Thaçiju, samo nekoliko minuta nakon zakletve koju je dao pred poslanicima Skupštine Kosova, javlja dopisnica RSE.

U telegramu čestitke, predsednik Hollande mu je poželeo uspeh u mandatu predsednika.

“Izbor od 26. februara bio je bitan za Kosovo. Znam da nećete štedeti vaše napore da ujedinite Kosovare oko jedne demokratske budućnosti i evropskog projekta. Francuska će u tom pravcu biti uz vas“, kaže se u telegramu čestitke predsednika Francuske.

„Put kroz koji je Kosovo prošlo tokom poslednjih osam godina, bio je sjajan. Neštedljivo angažovanje Kosova u borbi protiv radikalizma i terorizma, koji trenutno prete našim vrednostima i našoj sigurnosti, takođe potvrđuju ulogu i legitimitet Kosova na međunarodnoj sceni“.

Francuski predsednik Hollande, naveo je da prijateljstvo i poverenje, koji povezuju Francusku i Kosovo, još od njegove nezavisnosti, omogućavaju nastavak jačanja bilateralnih odnosa tokom celokupnog mandata Tačija.

„U iščekivanju da se sastanem sa vama na vašoj novoj dužnosti, dozvolite mi da vam izrazim najlepše želje za uspehom“, kaže se u telegramu čestitke francuskog predsednika François Hollande.

XS
SM
MD
LG