Dostupni linkovi

Vrhovno tužilaštvo CG uputilo Softićev predmet Specijalnom tužilaštvu


Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) Crne Gore uputilo je Specijalnom državnom tužilaštvu spise predmeta u slučaju napada na novinara Tufika Softića iz 2007. godine .

Specijalno tužilaštvo bi trebalo da ispita da li su državni tužioci i službenici policije koji su bili zaduženi za istragu napada na Softića svoj posao radili u skladu sa zakonom, odnosno da li su svojim činjenjem ili nečinjenjem ometali istragu.

U pismu Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću izvršna direktorica HRA Tea Gorjanc-Prelević i Softićev advokat, Dalibor Tomović naveli suda je napad na Softića iz 2007. godine nedjelotvorno istražen i zatražili su od VDT da obezbijedi utvrđivanje odgovornosti nadležnih za sprovođenje te istrage.

U slučaju pokušaja ubistva novinara dnevnika Vijesti, Tufika Softića, Više tužilaštvo u Bijelom Polju je prošle godine obustavilo istragu zbog nedostatka dokaza protiv osumnjičenih.

Softić je dva puta bio meta brutalnih napada zbog svojih tekstova u kojima je pisao o kriminalnim klanovima sa sjevera Crne Gore.

XS
SM
MD
LG